torstai 8. lokakuuta 2009

Lokakuisia tunnelmia

Yritetäänpä saada tänne nyt viimein lisää tekstiä. Lontoon ja Dublinin reissu syyskuun loppupuolella meni oikein mukavasti; paljon tuli nähtyä ja erittäin paljon jäi näkemättä. Olisi häväistys yrittää kirjoittaa reissusta enemmän näin levottomassa mielentilassa, joten yritän tulevaisuudessa saada tänne kunnon kuvallisen reportaasin. Sen verran kuitenkin mainittakoon että kävin Lontoossa katsastamassa mm. Westminster Abbeyta ulkopuolelta (sisälle oli aivan törkeä pääsymaksu), seikkailin Chinatownissa ja British Museumin muumiotkin tuli nopeasti vilkuiltua. Ehdittiin myös Leicester Squaren Odeon-leffateatteriin tsekkaamaan Dorian Gray, joka Suomeen tulee nähtävästi vasta vuoden lopussa jos silloinkaan. Mutta kuten totesin, enemmän tästä kaikesta myöhemmin.

Kirjoitan tätä Lahdesta, johon taas kerran saavuin eilen. Päivä on ollut hieman liiankin aurinkoinen ottaen huomioon sen tosiasian, että käyttämäni atk-pöytä sijaitsee suoraan ikkunan edessä. Se tietää siristelyä, häikäisyä ja päänsärkyä. Kun olin aikani tuskailtuani kyllästynyt kärvistelyyn, laitoin virustutkan testaamaan konetta, vedin nahkatakin päälle ja suuntasin Lahden kaupunginkirjastoon päättäväisin mielin. Hankin kirjastokortin ja pääsin viimein kunnolla hyödyntämään kyseisen kirjaston varsin kattavaa kauhu-osastoa.

Mukaan tarttui viimein Lovecraftin Kuiskaus Pimeässä -kokoelma, jonka lukemista olen tähän asti säästellyt. Nyt kuitenkin voi olla koikea aika lukea miehen suurimmat klassikot kuten Call of Cthulhu, Shadow over Innsmouth ja The Dunwich Horror. Odotan jo innolla. Lainasin myös Viiltokuvia-nimisen kokoelman suomalaisia kauhunovelleja (sisältää mm. Boris Hurttaa), sekä Haudantakaisia-kokoelman, joka on ollut kiikarissa jo pitkään. Varsin mielenkiintoinen kooste sisältää novelleja mm. Bram Stokerilta, J. Sheridan Le Fanulta ja - kas kas - Lovecraftilta. Parina tulevana päivänä on reilusti aikaa näihin perehtyä. Kirjoitan lisäarviota sitten myöhemmin.

Palailkaamme.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti